Chára v nočnom zápase nebodoval, Boston zdolal NY Rangers 2:1

22.05.2013 Celý región

New York 22. mája (TASR) - Hokejisti Bostonu zdolali v noci na stredu v 2. kole play off Východnej konferencie zámorskej NHL New York Rangers na jeho ľade 2:1 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy.

Domáci sa v 24. minúte dostali do vedenia zásluhou dorážky Taylora Pyatta v druhej časti hry. Hosťom sa ale v záverečnej tretine zásluhou Johny Boychuka a Daniela Pailleho podarilo výsledok otočiť vo svoj prospech. V tíme medveďov odohral slovenský obranca Zdeno Chára vyše 26 minút, štatistiky kanadského bodovania si ale nevylepšil. Zápas číslo štyri bude na programe v noci na piatok v hale Madison Square Garden.

"Ešte to stále nič neznamená, pretože my musíme vyhrať štyri stretnutia, aby sme mohli ísť ďalej," cituje portál nhl.com slovenského kapitána Cháru. "Už vo štvrtok bude nový deň a musíme sa pripraviť na ďalší duel. Musíme opäť hrať dôrazne. Zrejme nás čaká ďalší tesný a vyrovnaný zápas." Hokejisti sú napriek jednoznačnému vedeniu opatrní vo vyhláseniach a vedia prečo. Až jedenásť hráčov zo súčasného kádra medveďov si dobre pamätá rok 2010, keď Boston viedol v semifinálovej sérii Východnej konferencie už 3:0 na zápasy, ale napokon s Philadelphiou prehral, pričom Flyers v tej sezóne postúpili do finále Stanleyho pohára.

Už vo štvrtom súboji Západnej konferencie zvíťazilo San Jose nad Los Angeles 2:1 a podarilo sa mu stav série vyrovnať na 2:2. "Žraloci" po góloch Brenta Burnsa v prvej a Logana Coutureho v druhej tretine viedli 2:0. Hosťom sa v polovici tretej tretiny podarilo znížiť zásluhou Mike Richardsa počas presilovej hry, ale druhú prehru v rade sa im odvrátiť už nepodarilo. Sharks si tak v tohtoročnom play off vylepšili sériu v hale HP Pavilion na štyri výhry zo štyroch zápasov, pričom nad Kings vyhrali v domácom prostredí aj v piatich posledných stretnutiach v základnej časti NHL. Los Angeles naposledy vyhralo v San Jose v piatom zápase štvrťfinálovej série Západnej konferencie v roku 2011.

Aktuálna séria sa teraz vracia do Los Angeles na piaty duel, ktorý je v hale Staples Center na programe v noci na piatok. Králi vo svojom domovskom stánku vyhrali dvanásť posledných duelov play off vrátane piatich v tohtoročnej nadstavbovej časti. "Odohrali sme doma dva veľmi kvalitné zápasy a teraz musíme vyhrať v Los Angeles, ak chceme získať celú sériu pre seba. V piatok nás čaká veľký zápas, na ktorý sa už tešíme," povedal center žralokov Couture. Hokejisti Los Angeles, ktorí v minulej sezóne na ceste za Stanleyho pohárom vyhrali desať z jedenástich zápasov vonku, prehrali na ľade súperov štyri z posledných piatich duelov v play off.


2. kolo play off NHL

Východná konferencia - 3. zápas:
NY RANGERS - BOSTON 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly: 24. Pyatt - 44. Boychuk, 57. Paille.
Brankári: Lundqvist - Rask,
strely na bránku: 34:34.
Diváci: 17.200.
/stav série: 0:3/


Západná konferencia - 4. zápas:
SAN JOSE - LOS ANGELES 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 7. Burns, 24. Couture - 50. Richards.
Brankári: Niemi - Quick,
strely na bránku: 23:23,
Diváci: 17,562.
/stav série: 2:2/
 

Vyberte región